Műsorarchívum

Ady Endre éjszakái
2017. április 11., kedd 18:00 |  színházterem 
színház | irodalom

 

Nem ismerte a lehetetlent, öntörvényű volt, viharos életű, szerelmes a Nőbe, nőkbe, szerelmes a szerelembe, az életbe. Írt borról, a hazáról, barátokról és ellenségekről. Írt a változás, a változtatás szükségességéről, írt a magányról, a daltalan lelkekről, de legfőképp a vágyról és a szerelemről.

Ady Endre a XX. század első felének vitathatatlanul egyik, ha nem a legnagyobb magyar költője volt. De mi változott meg az életében Nagyváradon? Miért sírt a lelke mindig, ha Párizstól búcsúzkodott? Hogyan teltek a napjai Budapesten? Hogyan teltek éjszakái?

Megannyi kérdés, amelyre frappáns választ kaphatunk az Ady Endre éjszakái c. különös hangulatú előadásból, amelyet Krúdy Gyula azonos című legendáriumából vett részletekből, valamint a költő verseiből Jakubecz László, a Lírai Színház létrehozója álmodott színpadra.

Reiter István hegedűművész kíséretében nem csak a költő élete és versei jelennek meg a színpadon, de ízelítőt kapunk a kor hangulatából, zenei világából is.

 

Előadják:

Jakubecz László 2004-ben végzett a Pozsonyi Színművészeti Főiskolán. Több szlovákiai (magyar) színháznál is megfordult. Jelenleg a Szlovák Rádió Magyar Adása, a Pátria Rádió szerkesztő-műsorvezetője. Ismerhetjük őt a Zoltán, a rendes ember c. sikeres szlovákiai magyar filmből is, amelynek főszerepét játszotta.

Id. Reiter István hegedűművész, karmester, zeneszerző és tanár. A Szlovák filharmónia több évtizedes tagja, koncertmestere, továbbá a Cappella Istropolitana, a Szlovák vonósnégyes, a Franz Lehár Orchester - Bécs, Pressburger Solisten, Slovakia Solisten és számos kitűnő együttes gyakori vendége.

 

Dátum:
2017. április 11., kedd 18:00
Helyszín
színházterem
Telefon:
031 590 08 13
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 
Városi Hivatal Városi Televízió Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség