Műsorarchívum

VándorLáss EST - célpontban a környezetünk - I Love ECO csoport
2019. április 3., szerda 19:00 |  bábszínházterem 
előadás | beszélgetés
Helyszínen

 

Megalakulásunktól kezdve fontos számunkra a környezetünk milyensége, a bolygónk élhetősége.
Ezúttal egy dunaszerdahelyi csoport képviselői lesznek a vendégeink, akikkel természetvédelemről, fogyasztási szokásokról, szemetelésről, levegőről, fákról, ivóvízről és főleg a személyes felelősségvállalásról beszélgetünk majd.

Kik is ők? Az I love ECO megálmodója, Gašpar Eva így mesélt a kezdetekről:

Az I love ECO FACEBOOK csoportot 2017. májusában alapítottam. Nem fűztem nagy reményeket a csoporthoz, mivel azt gondoltam, a környezettudatos életmód még gyerekcipőben jár nálunk, és senkit sem fog érdekelni. Szerencsére nem lett igazam. Tiz taggal indultunk útnak, és eleinte azt gondoltam, hogy csupán a hulladékmentes háztartás vezetésével kapcsolatos kérdéseket fogjuk egymás közt megvitatni. Az idő előrehaladtával azonban egyre bővult a csoport. Nővérem, Gašpar Marika gondolt egy nagyot, és megszervezte Csallóköz első környezettudatos fesztiválját 2017. tavaszán a Csemadok közreműködésével.
Ezután kezdtük érezni azt, hogy egy kicsit felfigyeltek ránk. Interjút adtunk a Klikk magazinnak, rovatot kaptunk a Pátria rádióban hála Gasparik Kriszta Maja-nak, mely közel két évig havi kétszeri alkalommal jelentkezett. A következő Új Nő számának hasábjain is kapunk majd helyet, a csoport munkásságáról szóló cikk formájában.

Nagyon sok eseményt szerveztünk az utóbbi másfél évben. Egy kedves csoporttagunk faültetést szervezett a keleti lakótelepen. Két alkalommal szerveztünk szemétszedést a bécsi út közelében. Nagy sok tanfolyamra is sor került ( varrótanfolyam hulladék anyagokból, kosárfonás reklámújságokból). Petra Slezáková szemináriumot is tartott nekünk a Nevada panzióban, ahol első alkalommal a hulladékmentes konyha, majd a következő alkalommal a hulladékmentes fürdőszoba témáját jártuk körbe. Ugyanezen a helyszínen tartott nekünk előadást Streicher Anita és Pállfy Ella az ökoanyuságról, avagy milyen egy vagy akár több gyermeket nevelni a környezettudatosság nevében.

A jövőben szeretnénk polgári társulássá alakulni, így talán egy hivatalos keretet adva működésünknek még többet el tudnánk érni a városi vezetésével karöltve, hogy Dunaszerdehely egy zöldebb város lehessen.

Belépés: tetszőleges felajánlás formájában
Házigazda: Kozmér Katalin, Kovács Zoltán

Az élmény, a tapasztalás megragadhatatlan, de valódi...

 

Dátum:
2019. április 3., szerda 19:00
Helyszín
bábszínházterem
Jegy
Helyszínen váltható
Jegyárak
tetszőleges felajánlás

 

 
Városi Hivatal Városi Televízió Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség