Műsorarchívum

VándorLáss EST - vendégünk Szőnyi Ferenc a "racemachine"
2019. február 6., szerda 19:00 | 
előadás | beszélgetés
Helyszínen

 

Februárban , Szőnyi Ferenc, az egészen elképesztő kitartásáról, eredményeiről, versenyeiről ismert ultratriatlonista lesz a VÁNDOR LÁSS EST vendége.

Talán kijelenthetjük, hogy a 2018-as év Szőnyi Ferenc számára a rekordok megdöntéséről szólt. 2017-es idején javítva júniusban ismét meghódította a Himaláját, augusztusban sikert aratott Svájcban majd Amerikába utazott, hogy mindössze nem egész 10 nap alatt teljesítsen egy tízszeres ironmant. Ott is az első helyen végzett!!!

Szőnyi Ferenc a 40-es éveihez közeledvén tette meg első lépéseit a sport területén, hamar rájött, hogy főleg hosszútávfutásban, és hosszabb kerékpár távokon tud jól teljesíteni. Ennek okán triatlonozásba kezdett, azon belül is a vasemberek közé kívánt bekerülni. 2007 a szárnybontogatás éve volt. Az első dupla ironman versenyén, 2008-ban szinte még ismeretlen volt a hazai versenyzők között is, ám nem csak itt szerepelt várakozásokon felül (4. helyezett Bonyhádon), hanem a sportág megdöbbenésére még ebben az évben harmadikként ért célba a Mexikóban megrendezésre kerülő 10-szeres ironman versenyen, ahol egyben kellett teljesíteni a távokat. A következő évben a hazai sikerek után több külföldi ironman versenyen is dobogó közelbe került, majd Mexikóba visszatérvén megnyerte a versenyt, a megszerzett pontok segítségével nem csak rekorddöntő lett, hanem világbajnok is egyben. Beszélgessünk együtt februárban Szőnyi Ferenccel.

A beszélgetést vezeti - Kovács-Kovi-Zoltán. Érdemes 5-10 perccel korábban érkezni :)

 

Dátum:
2019. február 6., szerda 19:00
Jegy
Helyszínen váltható
Jegyárak
Tetszőleges felajánlás

 

 
Városi Hivatal Városi Televízió Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség