Műsorajánló

Fókusz Diákszínpad: Semmi | MEG+növünk: Fehérlófia
2019. november 15., péntek 18:00 |  színházterem 
színház | irodalom

 

"Pierre Anthon aznap hagyta ott az iskolát, amikor rájött, hogy semmit sem érdemes csinálni, ha egyszer amúgy sincs értelme semminek. 
Mi, többiek maradtunk. Bár a tanárok igyekeztek gyorsan eltüntetni a nyomát - az osztályteremből és a fejünkből egyaránt -, valami azért mégis megmaradt bennünk Pierre Anthonból.
Talán ezért történt később minden úgy, ahogy..."

A Fókusz Diákszínpad előadása, Janne Teller Semmi című regénye alapján.
Játékidő: 45 perc

Szereposztás: Agnes: Patassy Andrea, Gerda: Haver Márta, Elise: Hrapka Zsófia, Freya: Bondor Jusztina, Kirsten: Mészáros Ágnes, Ole: Horváth Norbert, Sofie: Csicsai Flóra, Szép Rosa: Csapai India, Jan-Johan: Pálfy Vince, Pierre Anthon hangja: Heringes William

Rendező: Hrapka Zsófia és Kuklis Katalin

Csoportvezető: Jarábik Gabriella

---

Az est vendége a komáromi Marianum Egyházi Gimnázium MEG+növünk csoportja, akik a Fehérlófia című meseadaptációval lépnek színpadra. Szereplők: Annuš Flavián, Czajlik Boglárka, Czuczor Bea, Ďurdík Ágoston, Farkas Emma, Farkas Zsófia, Ficza Csaba, Henzel Dániel, Kis Bence, Kollár Bálint, Kulich Tibor, Meszlényi Réka, Molnár Anna, Nagy Balázs, Nagy Viktor, Őszi Tímea, Šukola Eszter, Szénási Levente, Török Sára, Vajkai Éva, Zsidek Alexandra Rendezte: Tóth Gábor A Marianum csapata egy év kihagyás után tér vissza a világot jelentő deszkákra. A két évvel ez előtti felállással összehasonlítva nagyon sok új játszóval. Csupán hat ember és a basszusgitár ugyanaz. A csoport nevében a MEG+ változatlanul változatlan (MEG = Marianum Egyházi Gimnázium), a folytatás pedig az előadásra utal. Jelen esetben arra, hogy Fehérlófia történetét nemcsak elmondjuk, hanem újragomboljuk és -gondoljuk. Nem egy létező elemzés mentén fejtettük fel a történetet, hanem azt próbáltuk belesűríteni, amit a játszók számára jelent ez a mese: nevezetesen a felnövés történetét. Az idealista kamasz találkozását a felnőttek kicsit megkérgesedett világával, a kísértésekkel és legyőzésükkel, a veszteségekkel és kihívásokkal. A végeredmény egy eléggé szaggatott, kiszólásokkal tarkított, kicsit heterogén keverék lett. Viszont ízig-vérig a miénk. Ez is valami. És a valami már nem semmi! Belépőt nem szedünk, viszont a támogatást mindkét csoport szívesen fogadja.

Az est vendége a komáromi Marianum Egyházi Gimnázium MEG+növünk csoportja, akik a Fehérlófia című meseadaptációval lépnek színpadra.
Szereplők: Annuš Flavián, Czajlik Boglárka, Czuczor Bea, Ďurdík Ágoston, Farkas Emma, Farkas Zsófia, Ficza Csaba, Henzel Dániel, Kis Bence, Kollár Bálint, Kulich Tibor, Meszlényi Réka, Molnár Anna, Nagy Balázs, Nagy Viktor, Őszi Tímea, Šukola Eszter, Szénási Levente, Török Sára, Vajkai Éva, Zsidek Alexandra

Rendezte: Tóth Gábor

A Marianum csapata egy év kihagyás után tér vissza a világot jelentő deszkákra. A két évvel ez előtti felállással összehasonlítva nagyon sok új játszóval. Csupán hat ember és a basszusgitár ugyanaz. A csoport nevében a MEG+ változatlanul változatlan (MEG = Marianum Egyházi Gimnázium), a folytatás pedig az előadásra utal. Jelen esetben arra, hogy Fehérlófia történetét nemcsak elmondjuk, hanem újragomboljuk és -gondoljuk. Nem egy létező elemzés mentén fejtettük fel a történetet, hanem azt próbáltuk belesűríteni, amit a játszók számára jelent ez a mese: nevezetesen a felnövés történetét. Az idealista kamasz találkozását a felnőttek kicsit megkérgesedett világával, a kísértésekkel és legyőzésükkel, a veszteségekkel és kihívásokkal.
A végeredmény egy eléggé szaggatott, kiszólásokkal tarkított, kicsit heterogén keverék lett. Viszont ízig-vérig a miénk.

Ez is valami.

És a valami már nem semmi!

 

Dátum:
2019. november 15., péntek 18:00
Helyszín
színházterem
Telefon:
031 590 08 13
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Jegyárak
Belépő nincs, tetszőleges felajánlást elfogadunk

 

 
Városi Hivatal Városi Televízió Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség