Híreink

Meseelőadások

6-10 éveseknek

Nektár Színház Budapest: Szépség és szörnyeteg (zenés mesejáték)
2017. november 15.

A Szépség és a Szörnyeteg c. mesejátékunk eredete egy orosz népmese, „A bíbor Rózsa”. A klasszikus mesében – mint ahogy a mi feldolgozásunkban is – a jó megküzd a rosszért! Nem a rosszal – sárkánnyal vagy egyéb kultikus hőssel –, hanem a rosszért, hogy ne legyen többé rossz! A megátkozott Hercegért küzd Szépség – a polgárleány, hogy megszelídítse, és szörnnyé varázsolt arca újra emberi legyen! A történet egyszerű, mégis magával ragadó, hiszen ki tudna ellenállni Szépségnek! És ki ne akarná, hogy szeretetével, szelídségével és szépségével legyőzze a varázslatot – és kimondja az örök igazságot: A szeretet soha el nem múlik!

Szereposztás:
Szépség: Vincze Kata
Szörnyeteg: Borbély János
Herceg, Báty: Balogh Ferenc
Apa: Szabó Endre
Tündérasszony: Fodor Viktória

Rendező: Borbély Viktória. Jegyár: 4 €

Zenthe Ferenc Színház Salgótarján – Peter Ensikat: A brémai muzsikusok (zenés mesejáték)
2017. december (pontosítjuk)

A Grimm testvérek gyűjtése alapján készült a mese zenés változata. Szereplői gazdájuk által kegyvesztett, de kedves, a kicsik számára is jól ismert háziállatok és gonosz emberekből álló betyárbanda, akik más javaiból lakmároznak, dorbézolnak egy másoktól elorozott helyen. A négy állatot sorsközösségük köti össze. Mindannyian számkivetettek, csak a jó szerencséjükben reménykedhetnek, mivel ilyen – olyan okokkal az ember meg akar szabadulni tőlük.

Szereposztás:
szamár: Demus Péter
macska: Pünkösdi Mónika
kutya: Farkas Zoltán
kakas: Falati Hedvig
rabló I.: Erdélyi Gábor
rabló II.: Máté Krisztián
rabló III.: Albert Péter
gazda: Albert Péter

Rendező: Molnár Ernő. Jegyár: 4 €

Csavar Színház Hetény: Asszooony! (népmese)
2017. december (pontosítjuk)

A világ mesekincsének java részét azok a mesék alkotják, amelyek a férfi-nő kapcsolatról mondanak el nagyon lényeges, fontos üzeneteket. Felismerni és megszeretni a másikat, aki egyszerre ugyanolyan mint mi, mégis annyira más, tisztelni a másik másságát nehéz feladat. A mesék eltűnt korok bölcsességével megmutatják nekünk, hogy mindezt lehet jól is csinálni, noha ez még a mesehősöknek sem könnyű. A mesehős nem más, mint mintaadó személy, aki megmutatja nekünk a nehéz helyzetekből kivezető utat, a mesemotívumok pedig olyan képi szimbólumok, amelyek megdöbbentő erővel nyitnak meg előttünk addig ismeretlen, elgondolni sem mert lehetőségeket. Két mesét dolgoztunk fel: egy magyar (Buták versenye) illetve egy ráadás-meglepetés cigány (Tél)  népmesét, melyek segítségével rendkívül humoros megközelítésben mutatjuk be a férfi és nő közti állandó konfliktust, lélekfrissítő képet tárva a nézők elé, amelyek nemcsak a másik megértéséhez és elfogadásához segítik hozzá a nőt vagy férfit, hanem kapcsolatuk szebbé, jobbá tételéhez is, vagyis végső  soron a szerelem győzelméhez. Ennek első lépése, hogy a férfi megértse és elfogadja a nőt, a nő pedig értse és fogadja el a férfit. Még a mesék sem állítják, hogy ez könnyen megvalósítható! Díszletes , kosztümös, zenés, táncos, interaktív előadás, mely kicsiknek vidámságot és jó kedvet csinál, nagyoknak pedig gyógyírként is szolgál: utat találni a másikhoz.

Előadják:
Kiss Szilvia, Gál Tamás, Mester László

Rendező: Gál Tamás. Jegyár: 4 €

 

Töltse le ajánlónkat pdf formátumban a képre kattintva:

Városi Hivatal Városi Televízió Kortárs Magyar Galéria Dunaszerdahelyi Thermalpark Municipal Városi Rendőrség